De band

Guitar Trouble speelt blues in de Texaanse traditie. Bluesgrootheden als Stevie Ray Vaughan hebben een merkbare invloed gehad op de drie bluesmuzikanten uit Nederland. Gitarist Mike Schuurmans flow en finesse doen bijna beangstigend veel denken aan Stevie Ray.

Over de jaren dat ze bestaan is Guitar Trouble geëvolueerd in een spreekwoordelijke, goed ge-oliede ‘steamtrain to Austin, Texas’. Een band die de grond kan beslaan tussen Stevie Ray Vaughan, Red Devils, Michael Katon en Ian Siegal – en er mee weg komt. Een genot voor de oren van elke bluesliefhebber.

Live

Mike Schuurman zijn gitaar zien afranselen op het podium is al een traktatie. Maar begeleid door de rauwe vocale energie van zanger Joost van Veen en het doorlopend pompen en slepen van drummer Piet Wittebol wordt het een feest voor ogen en oren. Al met al staat Guitar Trouble voor veel shuffle en vooral veel power.

De bandleden

De heren van Guitar Trouble zijn bepaald geen onbekenden in het blues circuit. Eerder al maakte zij jaren samen in Scuttle Buttin’ de Hollandse podia onveilig.

Mike Schuurman

Tot groot verdriet van zijn docent Bach ruilde hij zijn spaanse gitaar in voor een SRV-stratocaster. Mike’s losse stijl van spelen doet spookachtig veel denken aan die van Stevie Ray Vaughan.

Joost van Veen

Joost draaide jaren als podiumbeest mee in ska, rock en Janje Smit’s bloemencorso All Stars. Joost heeft intussen op zo’n beetje elk podium in Nederland gestaan. Maar zijn hart heeft altijd gelegen -en zal altijd liggen- bij de blues. In Guitar Trouble Combineert Joost zijn vocale capriolen met zijn liefde voor de lage snaren.

Piet Wittebol

Piet heeft op alle bluespodia van Nederland gespeeld. Hij heeft een ware mokerslag in zijn armen.